Mixology - Kusmi Tea není žádný čajíček

15. února 2022

Mixology - Kusmi Tea není žádný čajíček
Francie dala světu hodně: jednu z nejlepších kuchyní na světě, módu, průměrná auta a nyní k nám přichází i fenomenální čaj. Přesně tak! Čaj už není jen devízou asijských zemí, ten nejlepší se k vám dostává přímo z pupku Evropy– Paříže. Má za sebou 150letou tradici, a tak si můžete být jistí, že Kusmi Tea ví, co dělá. 
Mixology - Kusmi Tea není žádný čajíček

To, že se Kusmi Tea Paris dokáže pohybovat i ve světě stylu, designu a módy je jasné.
O tom se mohli přesvědčit i všichni hosté na slavnostním otevření nového Concept Storu Footshopu v ulici Na Příkopě, kde se Kusmi Tea postaralo o catering celé akce. Společně
s teatendrem Jiřím Boháčem, který je zároveň i ambasadorem naší francouzské značky, jsme připravili Kusmi Tea koktejly, kde čaj hraje roli jako významná chuťová ingredience. Vyvážené chutě všech čajových směsí se totiž dokonale hodí k těm nevytříbenějším koktejlům a my vám nyní přinášíme recepty, jak si takový originál Kusmi Tea drink připravit klidně i u vás doma.

TEATENDER

Jiří Boháč se zabývá nejmodernějšími gastronomickými trendy, kam originální pojetí čaje rozhodně patří.  Nechali jsme si od něj připravit dvě originální receptury speciálně pro otevření nového Footshopu, kde složily úspěšnou zkoušku, měly velký úspěch, fronta na Kusmi Tea byla neustále veliká.

@jiri_bohac, Teatender, ambasador značky Kusmi Tea, disruptor gastronomie čaje, který zvládá přípravu čaje od tradičního rituálu podávání až po moderní mixologii, kde je čaj součást skvěle chutnajících alkoholických drinků.

A své receptury si nenechává Jiří jen pro hosty, ale podělíte se i s vámi.

Jak na originální Fashion Kusmi Tea drink? ▶▶▶

Blue Detox G & T Twist

1. Krok – Speed infusion

Smíchejte Kusmi Tea Blue Detox s 50 ml Beefeater London Dry a nechte deset minut macerovat (chutě se pozvolna spojí a za to čekání to opravdu stojí).

2. Krok – Kompletace drinku

Přidejte tři kostky kvalitního ledu a 100 ml DOUBLE DUTCH Skinny Tonic Water. Všechno nakonec dozdobte plátkem čerstvého ananasu a servírujte s určitou noblesou a uspokojením.

Zálety prince Vladimíra

1. Krok – Čajová báze

Zalijte 4 g Kusmi Tea Prince Vladimir 100 ml horké vody (přesněji řečeno 100°C) a nechte 5 minut uležet. Následně zchlaďte čajovou infuzi v ledové lázni.

2. Krok – Pojďme mixovat!

50 ml Prince Vladimira smíchejte s 50 ml Jägermeistera,
k tomu přidejte 10 ml nejčerstvější citronové šťávy, jako bonus přidejte 15 ml Popcorn sirupu (ano, vážně to existuje). Všechno promíchejte jako nejlepší světoví barmani
a podávejte v sektové skleničce.

Jak se sami můžete přesvědčit, směsi Kusmi Tea rozhodně nejsou jen obyčejným čajem. Pozvedávají svou přípravu na vyšší úroveň a dokážou si najít svoje místo i v pestrobarevném světě koktejlů. Což není špatné na jeden čaj z Paříže.

Související a doporučené produkty