

Kusmi Tea vám přináší dva snadné a vynikající recepty, abyste si také pochutnali na této jedinečné a gurmánské chuti.
Receptury
Cheesecake s čajem Matcha
4 porce, příprava: 20 min
250 g sýra Cottage
150 g sušenek Spekulatius (případně karamelových Lotus sušenek)
70 g povoleného másla
100 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
2 vaječné bílky
4 plátky želatiny
1 citrón
4 pořádné lžíce čaje Kusmi Tea Matcha, včetně 3 na posypání
POSTUP:
Plátky želatiny nechte změknout ve sklenici studené vody. Rozdrťte sušenky a smíchejte je s povoleným máslem. Sušenkovou směsí vyložte dno formy s odnímatelným dnem nebo malé kulaté formičky o průměru 8 cm.
V mixéru smíchejte sýr cottage s cukrem, přidejte čaj Kusmi Tea Matcha a šťávu a kůru z citronu. Vedle vyšlehejte šlehačku dotuha. Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh. Rozpusťte želatinu v malém rendlíku spolu s lžící vody.
Želatinu přidejte do sýrově směsi. Pořádně promíchejte a poté opatrně přidejte šlehačku a sníh z bílků. Nalejte do formy nebo do formiček a nechejte alespoň 6 hodin chladit v lednici. Těsně před podáváním posypte povrch cheesecaku práškovým čajem Kusmi Tea Matcha.
Cheesecake bude chutnat ještě lépe, pokud ho připravíte den předem.
@ Autorkou receptů je Sophie Menut
Vanilkový koláč s čajem Matcha
Na jeden velký koláč nebo 6 malých koláčků, příprava: 15 min – čas vaření: 50 min
125 g hladké pšeničné mouky
125 g rýžové mouky
200 g másla
185 g moučkového cukru
4 vejce
1 sáček kypřícího prášku
1 sáček vanilkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce čaje Kusmi Tea Matcha
špetka soli
POSTUP:
Oddělte žloutky od bílků. Šlehací metlou šlehejte 4 žloutky spolu s cukrem, dokud směs nezíská bílou barvu. Přidejte na kostky nakrájené povolené máslo, míchejte, dokud se nespojí, a následně přidejte obě mouky a kypřící prášek. Důkladně promíchejte. Vyšlehejte tuhý sníh z vaječných bílků a opatrně je přimíchejte do směsi.
Rozdělte těsto na dvě stejné poloviny. Do jedné poloviny přidejte práškový čaj Kusmi Tea Matcha a vanilkový extrakt i cukr do poloviny druhé. Rozehřejte troubu na 180°C.
Vymažte a vysypte moukou formu na koláč nebo použijte samostatné silikonové formičky. Střídavě lijte vrstvu vanilkové směsi a matcha směsi. Pečte koláč v troubě 50 min. Než pak troubu vypnete, počkejte, až v ní koláč alespoň trochu vychladne.
Namísto pšeničné mouky můžete použít pouze rýžovou mouku, a navíc přidat do směsi lžíci mandlové smetany.